TYDAL SKISENTER

er et familievennlig og trivelig anlegg i Tydal Kommune i Sør-Trøndelag. Her på våre hjemmesider kan du se hva vi tilbyr små og store alpinister i vinterhalvåret.

Tydal Skisenter ligger ved Mosjøen i Tydal, like ved FV 705 midt i mellom kommunesenteret Ås og Stugudal.
Her har vi et skitrekk på 900 meter med tre nedfarter, pluss en barnebakke på 100 meter med eget miniskitrekk. Anlegget omgis av bjørkeskog og ligger på nordsida av Mosjøen. Flotte solforhold.
Toppen av anlegget er tilknyttet Stugudal Fjell sitt omfattende løypenett i Stugudalsområdet.

I bunnen av bakken finner du også den trivelige skistua med matutsalg. Der kan du nyte både varm og kald mat, eller kanskje bare en kaffekopp. Her er det også TV. I samme bygget ligger en velutstyrt skiutleie med utstyr for alle aldersgrupper.
Flott gapahuk med benker nede ved barneheisen, og en gapahuk ved løypa i øvre del av anlegget.

Tydal Skisenter har en litt spesiell historie. Anlagt allerede i 1982 av utenbygds investorer, og var i drift frem til 1996. Disse ville selge anlegget, og i mangel på lokal kjøper ble anlegget demontert og solgt ut av bygda. I 2004 ble nytt identisk skitrekk kjøpt og montert av et nystartet lokalt firma, Tydal Skisenter AS, som også i dag eier og driver anlegget. I 2005 ble barnebakken etablert.

Det har hele veien vært mye dugnadsinnsats både med å re-etablere, samt drifte anlegget.
Dette i den visshet at en skiheis er et viktig tilbud i vinterhalvåret både for fastboende og ikke minst for den stadig økende andel fritidsboliger i bygda.

Velkommen!

Løypekart